Betül

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 114-115-116-117-118-119-120-121. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Bu konu Betül tarafından 1 hafta önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Betül
Betül
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 2 hafta önce
Konu Sayısı: 68
Yanıt Sayısı: 0
Güncelleme: 12 Ekim 2021, 10:03

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 114-115-116-117-118-119-120-121. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 4. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 114-115-116-117-118-119-120 ve 121’deki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere Yorumlar kısmından yazarak bildirebilirsiniz. 4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 114-115-116-117-118-119-120-121. Sayfa Cevapları MEB Yayınları konusunda Ünite Değerlendirme Sorularını cevapladık.

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 114-115-116-117-118-119-120-121. Cevapları Ünite Değerlendirme Soruları


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 114 MEB Yayınları

A) Aşağıda verilen olaylar sonucunda kuvvetin hangi etkisi görülür. Olayların karşısındaki boşluğa yazınız.
Cevap:
4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 98 MEB Yayınları

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 115 MEB Yayınları

B) Aşağıdaki cümlelerde yer alan boşlukları kutuların içindeki uygun kavramlarla doldurunuz.
Cevap:

1. …kuvvet…
2. …hızlanır…
3. …yavaşlar…
4. …yön değiştirme…
5. …şekil değiştirici…
6. …esnek…
7. …mıknatıs…
8. …uç…
9. …iki…


C) Aşağıda verilen cümlelerin başına doğruysa “D”, yanlışsa “Y” yazınız.

1. (…D…)
2. (…D…)
3. (…Y…)
4. (…D…)
5. (…Y…)
6. (…D…)
7. (…Y…)
8. (…Y…)
9. (…D…)
10. (…Y…)
11. (…D…)
12. (…Y…)
13. (…Y…)

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 116 MEB Yayınları

D) Aşağıdaki araba ok yönünde hareket etmektedir. Buna göre aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Arabaya A noktasından çekme kuvveti uygularsak arabanın hızında nasıl bir değişiklik olur?
Cevap: Arabaya A noktasından çekme kuvveti uygularsak araba durur  ya da yavaşlar.

2. Arabaya A noktasından itme kuvveti uygularsak arabanın hızında nasıl bir değişiklik olur?
Cevap: arabaya A noktasından itme kuvveti uygularsak arabanın hızı artar.

3. Arabaya B noktasından itme kuvveti uygularsak arabanın hızında nasıl bir değişiklik olur?
Cevap: Araba yavaşlar veya  durur

4. Arabaya B noktasından çekme kuvveti uygularsak arabanın hızında nasıl bir değişiklik olur?
Cevap: Araba hızlanır.


E ) Aşağıdaki kavram haritasında boş bırakılan yerlere uygun kavramları yazınız.
Cevap:
4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 116  MEB Yayınları

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 117 MEB Yayınları

F) Aşağıdaki ifadelerden doğru olanlara “D”, yanlış olanlara “Y” yazınız.

1. (…D…)
2. (…Y…)
3. (…D…)
4. (…Y…)


G) Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Mıknatısların çekme kuvveti uyguladığı cisimlerden beş tanesini yazınız
Cevap: Ataş, bilye, buzdolabı magnetleri, zil, bazı kapılar

2. Mıknatısların aynı kutupları birbirine nasıl bir kuvvet uygular?
Cevap: Mıknatısların aynı kutupları birbirlerini iterler.

3. Mıknatısların kullanıldıkları yerlere beş tane örnek veriniz.
Cevap: Tren demirleri, jeneratörler, televizyon, duş kabinlerinde kullanılırlar.

4. Mıknatısların çekmediği cisimlerden beş tanesini yazınız.
Cevap: Tahta, deri, plastik, cam, poşet


H) Aşağıdaki noktalı yerleri uygun sözcüklerle tamamlayınız.

1. …çekme…
2. …kuvvet…
3. …hızlanma…
4. …mıknatıs…
5. …çekilmez …
6. …iki…
7. …mıknatıs…
8. …aynı…
9. …pusula…
10. …mıknatıs…


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 118 MEB Yayınları

I) Aşağıdaki çoktan seçmeli sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz.

1. Aşağıdaki metallerden hangisi mıknatıs tarafından çekilmez?
Cevap: B) Bakır

2. Aşağıdaki seçeneklerin hangisinde mıknatıs kutupları doğru verilmiştir?
Cevap: C) N-S 

3. Aşağıdaki maddelerden hangisinde kuvvetin etkisi ortadan kalktığında madde eski şekiline döner?
Cevap: C) Bulaşık süngeri  

4. Uygulanan kuvvet ortadan kalktığında eski şekline dönen maddelere ne denir?
Cevap: A) Esnek maddeler

5. Aşağıdakilerden hangisi mıknatısın kullanım alanlarından biri değildir?
Cevap: C) Bisikletler

6. Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
Cevap: D) Mıknatıs demir kaşığı çeker.

7. Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri itmeye örnektir?
Cevap: C) II ve III 

8. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
Cevap: A) Her mıknatısta 2 kutup bulunmaz. 

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 119 MEB Yayınları

9. Yukarıdaki ifadeler için ne söylenebilir?
Cevap: C) Yanlış Doğru

10. İki eş parçaya bölünen bir mıknatıs için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
Cevap: B) Her parçanın iki farklı kutbu vardır.

11. K ve L araçları ok yönünde hareket etmektedir. K aracına hareket yönünde, L aracına hareketine zıt yönde bir kuvvet uygulanıyor. Kuvvet uygulandıktan sonra araçların hareketi için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?
Cevap: A)  Hızlanır   Yavaşlar

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 114-115-116-117-118-119-120-121. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 111-112. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 4 Kayıtlı Üye
  • 348 Konu
  • 116 Cevap
  • Son Üye: Enes Bakır
Kitap Cevapları