admin

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 38-39-40. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Bu konu admin tarafından 6 gün önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
admin
admin
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 hafta önce
Konu Sayısı: 102
Yanıt Sayısı: 15
Güncelleme: 16 Temmuz 2021, 20:03

3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 38-39-40. Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 38 Cevapları MEB Yayınları

Tema Değerlendirme Çalışması
1-4. soruları şiire göre cevaplayınız.

1) Şiirin başlığı nedir?
Cevap: Yaşa Okulum Yaşa

2) Şiir kaç dizeden oluşmuştur?
Cevap: Şiir sekiz dizeden oluşmuştur.

3) Şiir kaç kıtadan oluşmuştur?
Cevap: Şiir iki kıtadan oluşmuştur.

4) Şiiri kim yazmıştır?
Cevap: Vehbi Can AŞKUN

3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 39 Ders Kitabı Cevapları 

5) “Hatıra” kelimesinin eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B) anı

6) Hedef tahtasındaki kelimelerden eş anlamlısı bulunmayan kelimenin rengi aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C) sarı

7) “Öğretmen nazik davranışlarından dolayı Ayşe’ye teşekkür etti.” Yukarıdaki cümlede verilen altı çizili kelimenin eş anlamlısı hangi seçenekte verilmiştir?
Cevap: B) kibar

8) Aşağıdaki kelime çiftlerinin hangisinde “ayakkabı-pabuç” kelimelerine benzer bir anlam ilişkisi vardır?
Cevap: A) eser – yapıt

9) Kelimeleri eş anlamlılarıyla eşleştiriniz.
Cevap:

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 18-19-20-21-22-23-24-25. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Konuya Bir Cevap Yazın

İlgili Diğer Konular
  • 4 Kayıtlı Üye
  • 284 Konu
  • 123 Cevap
  • Son Üye: Ahmet
Kitap Cevapları