admin

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 31-32-33-34-35. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Bu konu admin tarafından 4 hafta önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
admin
admin
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 ay önce
Konu Sayısı: 95
Yanıt Sayısı: 15
Güncelleme: 17 Eylül 2021, 14:37

3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 31-32-33-34-35. Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 31 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI
1. Çevrenizdeki oyun alanları nerelerdir?
Cevap: Sitemizdeki park ve kum havuzu

2. Sevdiğiniz oyunlar nelerdir?
Cevap: Saklambaç, körebe, yakar top.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 32 Cevapları MEB Yayınları

1. ETKİNLİK:
Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.
Cevap:
Kaldırım: Taşlarla yapılan yol
Haşarı: Hareketli, yaramaz çoçuk
Yığın: Bir şeyin üst üste birikmesi
2. ETKİNLİK:
Soruları metne göre cevaplayınız.
1) Çocuklar nerede oyun alanı bulamıyor?
Cevap: Kentlerde yaşayan çocuklar oyun alanı bulamıyor.

2) Çocuklar büyüklerden ne istemektedir?
Cevap:  Çocuklar büyüklerden oynayacak yer bırakmalarını istiyor.

3) Kentlerdeki oyun alanları nasıl azalmıştır ?
Cevap:  Kentlerdeki oyun alanları her yere bina yapılarak azalmıştır.
4) Şair, istekleri için kimlere sesleniyor?
Cevap:  Şair istekleri için büyüklere sesleniyor.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 33 Cevapları MEB Yayınları

3. ETKİNLİK:
Dinlediğiniz şiirin konusunu ve ana duygusunu yazınız.
Cevap:
Şiirin konusu: Çocukların oyun oynayacak alan bulamaması.
Şiirin ana duygusu: Çocukların oyun oynayacak alanlarının kalmamasından dolayı dile getirilen üzüntü
4. ETKİNLİK:
Dinlediğiniz şiire uygun iki başlık yazınız.
Cevap: Çocuklara Oyun Alanı Verin – Her Yer Bina Olsa Nerde Oynar Bizim Çocuklar
5. ETKİNLİK:
Yaşadığınız yerin yöneticisi olsaydınız çocuklar için hangi oyun alanlarını hazırlardınız? Arkadaşlarınıza anlatınız.
Cevap: Futbol ve basketbol sahası için alan hazırlardım. Bisiklet yolu yapardım. Paten yolu yapardım.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 34 Cevapları MEB Yayınları

6. ETKİNLİK:
Dinlediğiniz şiirde anlatılanlarla ilgili görüşlerinizi yazınız.
Cevap:  Şair çocukları düşünüyor şimdi oyun alanlarımızı yokederlerse bizler nerede oynayacağız. Eskiden annem ve babam çok güzel oyun oynayacak alanları olurmuş. Şimdi dışarısı tehlikeli diye tabletle oynuyorum daha çok sokakta oynamak isterdim.
7. ETKİNLİK:
“Oyun” konulu iki kıtalık şiir yazınız.
Cevap:
Dışarı da olmasa tehlike

Oynasak ebelemece
Eskiden oynarmış annem
Korkmadan ebelemece
Dışarıda olmasa tehlike
Oynasak körebe 
Annem oynarmış körebe
Şimdi oynayamayız tehlikede

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 35 Cevapları MEB Yayınları

8. ETKİNLİK:
Kelimeleri özenli ve okunaklı şekilde yazınız.
Cevap:
güzel güzel
büyük büyük
irili ufaklı
eş dost
para pul
mal mülk
abur cubur
ıvır zıvır
gece gündüz
sabah akşam

 

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 26-27-28-29-30. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 4 Kayıtlı Üye
  • 332 Konu
  • 116 Cevap
  • Son Üye: Enes Bakır
Kitap Cevapları