admin

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 26-27-28-29-30. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Bu konu admin tarafından 4 hafta önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
admin
admin
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 ay önce
Konu Sayısı: 95
Yanıt Sayısı: 15
Güncelleme: 17 Eylül 2021, 14:41

3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 26-27-28-29-30. Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 26 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI
1. Dürüst olmak ve her zaman doğruları söylemek bize neler kazandırır? Anlatınız.
Cevap: Düreüst olmak bizi güvenilir ve doğru insan yapar. Dürüst bir insan olursak önce kendimize saygı duymuş oluruz ve çevremizdeki insanlar da bize saygı duyar.
2. “Dürüstlük” ile ilgili bir anınızı arkadaşlarınıza anlatınız.
Cevap: Bir gün evde kardeşimle oyun oynaken masadaki vazo devrildi ve kırıldı.Aksam annem eve geldiğinde kardeşim ve ben vazouyu kırdığımızı söyledik. Annem doğru ve dürüst olmanın her sorunu çözeceğini bize anlattı ve bize hep böyle doğruları söylememizin güzel bir davranış olacağını söyledi.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 28 Cevapları MEB Yayınları

1. ETKİNLİK:
Kelimelerin anlamlarını tahmin edip boş bırakılan yerlere yazınız. Sözlükten kelimelerin anlamlarına bakarak sözlük defterinize ekleyiniz.
Cevap:
Ahali : İnsan topluluğu
Saksı: İçine toprak yetiştirmek için kullanılan kap
Tohum: Yeni birbitki oluşmasını sağlayan tane.
2. ETKİNLİK:
Verilen görselleri oluş sırasına göre numaralandırıp anlatınız.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 29 Cevapları MEB Yayınları

3. ETKİNLİK:
Soruları metne uygun olarak cevaplayınız.
1. Kral, yerine geçecek kişiyi seçmek için nasıl bir yol izliyor?
Cevap: Kral yerine geçeck kişiyi seçmek için çiçek açmayan tohum veriyor. Kim dürüst olursa onu yerine geçecek kişi olarak seçecek.

2. Jack’in (Cek) saksısında neden çiçek çıkmamış?
Cevap: Kralın verdiği tohum yüzünden. Kralın verdiği tohum sıcak suda bekletilmiş çiçek açmayan tohumdur.

3. Kral neden Jack’i (Cek) kendi yerine seçmiş?
Cevap: Çünkü sadece Jack Krala doğruyu söylemiştir.

4. Siz kral olsaydınız yerinize gelecek kişiyi nasıl belirlerdiniz?
Cevap: Ben de kralın yaptığı gibi bir yol izlerdim.Çünkü dürüst olmak her şeyden önemli.

4. ETKİNLİK:
Metne uygun iki başlık yazınız.
Cevap: Kralın Oyunu – Dürüst olan kazanır

5. ETKİNLİK:
Metnin konusunu ve ana fikrini yazınız.
Cevap:
Metnin Konusu:Kralın yerine geçmek için kullandığı yol
Ana Fikir: Dürüst olmak her zaman kazandırır.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 30 Cevapları MEB Yayınları

6. ETKİNLİK:
Metinde kralın çocuğu ödüllendirmesinin sebebi nedir?Arkadaşlarınızla tartışınız.
Cevap: Kral çocuğu ödüllendiriyor. Çünkü çocukların arasından sadace Jack doğruyu söylemiştir.

7. ETKİNLİK:
Okuduğunuz metinden hareketle iki soru yazıp sınıfta arkadaşlarınıza sorunuz.
Cevap:
Kral çocuklara nasıl bir tohum veriyor?
Hangi çocuğun tohumu çiçek açmamıştır?

8. ETKİNLİK:
Kelimeleri özenli ve okunaklı biçimde karşılarına yazınız.
Cevap:
şırıl şırıl
vızır vızır
havlama
çıtırtı
miyavlamak
gümleme
hapşırmak
gürül gürül
horul horul
cıvıl cıvıl 

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 18-19-20-21-22-23-24-25. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 4 Kayıtlı Üye
  • 332 Konu
  • 116 Cevap
  • Son Üye: Enes Bakır
Kitap Cevapları