Enes Bakır

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 255-256-257-258-259. Sayfa Cevapları – MEB Yayınları

Bu konu Enes Bakır tarafından 6 ay önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Enes Bakır
Enes Bakır
Uzman Yazar
Üyelik Zamanı: 9 ay önce
Konu Sayısı: 173
Yanıt Sayısı: 0
17 Ocak 2020, 4:51

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 255-256-257-258-259. Cevapları | Hapşu

Konu içerisinde yer alan mavi renkli orta başlıklar sayfaları göstermektedir. Kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar ise soruların cevaplarını gösterir.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 255 Cevapları MEB Yayınları Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Sağlık ve spor arasında nasıl bir ilişki vardır?
Cevap: Spor yapmazsak hastalıklar ortaya çıkar ve sağlıklı kalamayız.


2. Hastalanınca iyileşmek için neler yaparız?
Cevap: Sıcak içecekler içeriz, ilaç içeriz ve spor yaparız.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 256 Cevapları MEB Yayınları Cevapları

1. ETKİNLİK: Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.
Cevap: 

hasret: özlemek
ilaç: Rahatsızlandığımızda doktor tarafından tavsiye edilmedikçe kullanılması tehlikeli olan maddelere denir.
nezle: Soğuk algınlığı gibi bir hastalıktır.


2. ETKİNLİK: Soruları dinlediğiniz metne göre cevaplayınız.

1) Anne ve babası çocuğa hep ne söylermiş?
Cevap: Terli terli su içmemesini söylemiş.


2) Çocuğa kim kızmış?
Cevap: Doktor amca kızmış.


3) Çocuk hasta olunca günleri nasıl geçiyormuş?
Cevap: Neşesiz geçiyormuş.


4) Çocuğun iyileşmesi için doktor ona ne vermiş?
Cevap: İlaç vermiştir.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 257 Cevapları MEB Yayınları Cevapları

3. ETKİNLİK: Dinlediğiniz şarkının konusunu ve ana duygusunu belirleyiniz.
Cevap: 

Konu: Hasta olmak
Ana duygu: Anne ve babanın sözünü dinlemenin önemi.


4. ETKİNLİK: Şarkıya uygun iki başlık bulunuz.
Cevap: Hasta olan çocuk, Nezle Olmak


5. ETKİNLİK: Hastalanmamak için hangi önlemleri almalıyız?
Cevap: Spor yapıp kendimize dikkat etmeliyiz ve anne babamızın sözünü dinlemeliyiz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 258 Cevapları MEB Yayınları Cevapları

6. ETKİNLİK: Görsellerdeki olayların oluş sırasına göre bir hikâye yazınız.
Cevap: Gece hastalandığımı fark edip uyandım. Annemi çağırdım hastalandığımı söyledi ve bana çorba getirdi. Onu içtim ve uyuyabildim. Sabah olunca doktor geldi ve bana nezle olduğumu söyleyip kızdı. O gün okula gidemedim ve derslerimden geri kaldım ve arkadaşlarımla vakit geçiremedim. Onlar da hasta olduğum için yanıma gelip beni ziyaret ettiler.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 4 Kayıtlı Üye
  • 273 Konu
  • 97 Cevap
  • Son Üye: Ahmet
Kitap Cevapları