Enes Bakır

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 249-250-251-252-253-254. Sayfa Cevapları – MEB Yayınları

Bu konu Enes Bakır tarafından 6 ay önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Enes Bakır
Enes Bakır
Uzman Yazar
Üyelik Zamanı: 9 ay önce
Konu Sayısı: 172
Yanıt Sayısı: 0
17 Ocak 2020, 9:51

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 249-250-251-252-253-254. Cevapları | İzcilik

Konu içerisinde yer alan mavi renkli orta başlıklar sayfaları göstermektedir. Kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar ise soruların cevaplarını gösterir.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 249 Cevapları MEB Yayınları Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. İzciler neler yapar?
Cevap: İzciler iyi ve güçlüklerle baş edebilecek şekilde yetiştirilmiş dünyadaki barışı temsil eden bir gruptur.


2. Hangi sosyal etkinliklerle uğraşıyorsunuz?
Cevap: Okulda yapılan sosyal etkinliklere katılıyorum bunlar genellikle geziler oluyor.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 250 Cevapları MEB Yayınları Cevapları

1. ETKİNLİK: Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.
Cevap: 

ada: Dört tarafı denizlerle çevrili kara parçası.
kamp: Ormanda geçici olarak kalmak için kurulan konaklama yeri.
üniforma: Farklı meslek, oyun, tören gibi durumlarda giyilen özel kıyafetlerin hepsine üniforma denir.


2. ETKİNLİK: Soruları metne göre cevaplayınız.
1) İzcilik nedir?
Cevap: Herkese açık, eğitimsel, üniformalı, uluslararası bir gençlik çalışmasıdır. İzcilik kısaca “İYİ İNSAN İYİ VATANDAŞ” yetiştirme çabasıdır.


2) İzcilik çocuk ve gençlere neler kazandırır?
Cevap: Karakterini, davranış ve yeteneklerini geliştirir.


3) İzcilik çalışmaları neye dayanır?
Cevap: Hoşgörü, sevgi ve saygıya dayanır.


4) İzci olabilmek için ne yapmamız gerekir?
Cevap: İzci olabilmek için izci kulübüne kayıt olmamız gerekir.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 251 Cevapları MEB Yayınları Cevapları

3. ETKİNLİK: Spor yapmanın çocuklara ve gençlere ne gibi faydaları olabilir? Arkadaşlarınıza anlatınız.
Cevap: Spor yapmak vücut gelişimi gibi faydalarının yanında sosyalleşme gibi faydaları da olur.


4. ETKİNLİK: Haritada ülkemizin tarihi ve turistik yerlerinden örnekler gösterilmiştir. Haritayı inceleyerek soruları cevaplayınız.

a) Haritada gördüğünüz yerlerden hangisine gitmek istersiniz? Niçin?
Cevap: Ankara, Ankara da önderimiz olan Atatürk’ün mezarı vardır.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 252 Cevapları MEB Yayınları Cevapları

5. ETKİNLİK: Kelimelerin eş anlamlılarını karşılarına yazınız.

  1. Biçim: Şekil
  2. Yerküre: Dünya
  3. His: Duygu
  4. Mekan: Yer
  5. Sema: Gökyüzü
  6. Eder: Değer
  7. Siyah: Kara
  8. Derya: Deniz
  9. Valide: Anne
  10. Ana kara: Kıta

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 253 Cevapları MEB Yayınları Cevapları

6. ETKİNLİK: Kelimelerin zıt anlamlılarını tablodan bulup boyayınız.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 253 Cevapları MEB Yayınları Cevapları

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 4 Kayıtlı Üye
  • 272 Konu
  • 97 Cevap
  • Son Üye: Ahmet
Kitap Cevapları