Enes Bakır

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 243-244-245-246-247-248. Sayfa Cevapları – MEB Yayınları

Bu konu Enes Bakır tarafından 7 ay önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Enes Bakır
Enes Bakır
Uzman Yazar
Üyelik Zamanı: 10 ay önce
Konu Sayısı: 179
Yanıt Sayısı: 0
16 Ocak 2020, 11:51

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 243-244-245-246-247-248. Cevapları | 19 Mayıs

Konu içerisinde yer alan mavi renkli orta başlıklar sayfaları göstermektedir. Kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar ise soruların cevaplarını gösterir.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 243 Cevapları MEB Yayınları Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a niçin çıkmıştır?
Cevap: Kurtuluş Savaşını başlatmak ve yurdumuzdan düşmanları atmak için Samsun’a çıkmıştır.


2. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı okulunuzda ve çevrenizde nasıl kutlanır?
Cevap: 19 Mayıs’ta geniş alanlarda gösteriler yapılır, etraf bayraklarla süslenir ve Atatürk’ü anmak için törenlerden önce 1 dakikalık saygı duruşu ardından istiklal marşı okunur ve hazırlanan program akışına göre bayram kutlanır.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 244 Cevapları MEB Yayınları Cevapları

1. ETKİNLİK: Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.
Cevap: 

Ufuk: Çok uzaklarda ucu gözüken şey.
Kahraman: Kendisinden büyük taviz vererek fedakarlıklar yapan kişiye denir.
Volkan: Yer altından çıkan lavların püskürdüğü dağa denir.


2. ETKİNLİK: Soruları şiire göre cevaplayınız.

1) 19 Mayıs’ta hangi bayram vardır?
Cevap:  Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor bayramı vardır. 


2) Yeni bir güneş nerede doğar?
Cevap: Samsun ufkundan doğar.


3) Karanlığa gömülmüş vatana nur olan o kişi kimdir?
Cevap: Karanlığa gömülmüş o nur kahramandır.


4) Yurdu kurtaran kahraman o kişi neye benzetilmiştir?
Cevap: Yaman bir volkana benzetilmiştir.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 245 Cevapları MEB Yayınları Cevapları

3. ETKİNLİK: Şiirin konusunu ve ana duygusunu belirleyiniz.
Cevap: 

Konu: 19 Mayıs, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı
Ana duygu: Atatürk ve gençlere hediye ettiği bayram


4. ETKİNLİK: Dinlediğiniz metne uygun iki başlık bulunuz.
Cevap: Gençlik ve Spor Bayramı, Atatürk’ün Gençlere Hediyesi


5. ETKİNLİK: Atatürk’ün “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı olanını severim.” sözü hakkındaki düşüncelerinizi anlatınız.
Cevap: Her sporcu elbette çevik ve zeki olmalıdır. Bunların yanında sporcularımız ahlaksız değillerdir öyle olmamaları gerekir zaten, örnek bir insan olmalıdır, olmalıdır ki herkes onlara özensin ve spor yapsınlar.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 246 Cevapları MEB Yayınları Cevapları

6. ETKİNLİK: Verilen kelimelerin zıt anlamlılarını bularak bulmacaya yerleştiriniz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 246 Cevapları MEB Yayınları Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 247 Cevapları MEB Yayınları Cevapları

7. ETKİNLİK: Görsellerde verilen olayların oluş sırasına göre bir hikâye yazınız.
Cevap: Yeni bir güne uyanmıştım. Yağmur yağıyordu pencereden hayranlıkla izliyordum. Acaba bende denizde yüzen dalgıç olabilir miyim diye. Babama dedim denizin altında yüzen dalgıçlar gibi olmak istiyorum diye o da beni kursa yazdırdı çok iyi bir öğretmenim vardı bir kaç dersin sonunda denizin altında dalış yapabiliyor hale gelmiştim.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 248 Cevapları MEB Yayınları Cevapları

8. ETKİNLİK: “19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı” konulu iki kıtalık bir şiir yazınız. Şiiri özenli ve okunaklı şekilde yazıp görsellerle süsleyiniz.

19 MAYIS

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 248 Cevapları MEB Yayınları Cevapları

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 4 Kayıtlı Üye
  • 278 Konu
  • 97 Cevap
  • Son Üye: Ahmet
Kitap Cevapları