Enes Bakır

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 236-237-238-239-240-241-242. Sayfa Cevapları – MEB Yayınları

Bu konu Enes Bakır tarafından 7 ay önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Enes Bakır
Enes Bakır
Uzman Yazar
Üyelik Zamanı: 10 ay önce
Konu Sayısı: 179
Yanıt Sayısı: 0
16 Ocak 2020, 4:59

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 236-237-238-239-240-241-242. Cevapları | Yemek Seçimi

Konu içerisinde yer alan mavi renkli orta başlıklar sayfaları göstermektedir. Kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar ise soruların cevaplarını gösterir.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 236 Cevapları MEB Yayınları Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Yemek yemeden önce neler yapmalıyız?
Cevap: Ellerimizi sabunla yıkamalıyız.


2. Sevdiğiniz yemekler nelerdir?
Cevap: Makarna, lahmacun ve döner

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 238 Cevapları MEB Yayınları Cevapları

1. ETKİNLİK: Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.
Cevap:

beslenme: Günlük hayatta tükettiğimiz bize enerji veren yiyeceklere denir. 
kukla: Genellikle hayvanlara benzetilen el ile yapılan insanlar tarafından konuşturulan oyuncaklara denir.
vitamin: Yediğimiz yiyeceklerde bulanan sağlıklı kalmamızı sağlayan gıdalardır.


2. ETKİNLİK: Soruları metne göre cevaplayınız.

1) Anne, çocuğunu neden çağırıyor?
Cevap: Yemek yemesi için.


2) Çocuk neleri yemek istemiyor?
Cevap: Ispanak ve köfteyi yemek istemiyor.


3) Boyumuzu uzatan gıdalar hangileridir?
Cevap: Süt ve süt ürünleri gibi besin değerleri yüksek olan besinler boyumuzu uzatır.


4) Vitaminleri hangi besinlerden alırız?
Cevap: Vitaminleri fazla olarak meyve ve sebzelerden alırız.


3. ETKİNLİK: Dengeli ve düzenli beslenmenin faydaları nelerdir? Anlatınız.
Cevap: Dengeli ve düzenli beslenirsek, kilo alıp obezite gibi hastalıklara yakalanmayız ve sağlıklı kalırız.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 239 Cevapları MEB Yayınları Cevapları

4. ETKİNLİK: Metni okuyunuz. Metinde geçen gerçek ve hayali ögeleri bulup belirtilen yere yazınız.
Cevap: 

Gerçek: Sıcakların bastırması, Prensin gözlerini açması
Hayali: Güneşin ortalığı yakması, sarayın erimesi, çikolata ırmağı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 240 Cevapları MEB Yayınları Cevapları

5. ETKİNLİK: Verilen kelimelerin eş anlamlılarını bulmaca üzerinde örnekteki gibi işaretleyiniz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 240 Cevapları MEB Yayınları Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 241 Cevapları MEB Yayınları Cevapları

6. ETKİNLİK: Zıt anlamlı kelimeleri eşleştiriniz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 241 Cevapları MEB Yayınları Cevapları


7. ETKİNLİK: Sınıftaki arkadaşlarınızla gruplar oluşturunuz. Olayların oluş sırasına göre iki kuklayı karşılıklı konuşturan bir metin yazınız.

Edi: İyi akşamlar Büdü.
Büdü: Ooo, iyi akşamlar edi. Nerelerdeydin?
Edi: Rahatsızdım biraz evden çıkmamıştım.
Büdü: Geçmiş olsun. Şimdi nasılsın?
Edi: Daha iyiyim teşekkür ederim.
Büdü: Rica ederim. Hadi görüşürüz.
Edi: Görüşürüzz.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 4 Kayıtlı Üye
  • 278 Konu
  • 97 Cevap
  • Son Üye: Ahmet
Kitap Cevapları