Enes Bakır

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 226-227-228-229-230. Sayfa Cevapları – MEB Yayınları

Bu konu Enes Bakır tarafından 7 ay önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Enes Bakır
Enes Bakır
Uzman Yazar
Üyelik Zamanı: 10 ay önce
Konu Sayısı: 179
Yanıt Sayısı: 0
15 Ocak 2020, 1:20

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 226-227-228-229-230. Cevapları | Ağaç

Konu içerisinde yer alan mavi renkli orta başlıklar sayfaları göstermektedir. Kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar ise soruların cevaplarını gösterir.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 226 Cevapları MEB Yayınları Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI
1. Çevrenizde gördüğünüz ağaçların isimlerini yazınız.
Cevap: Çam, ceviz, incir, zeytin, portakal, elma ve adını bilmediğim bir çok ağaç.


2. En sevdiğiniz ağaçlar nelerdir?
Cevap: Portakal ve elma

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 227 Cevapları MEB Yayınları Cevapları

1. ETKİNLİK: Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.
Cevap:

altın: Değerli bir madendir.
gümüş: Altın kadar değeri olmasa da değeri yüksek miktarlar olan bir madendir.
sedef: Midye gibi deniz canlılarının kabuğunda bulunan sedefçilikte kullanılan, pırıltılı, beyaz, sert bir maddedir.


2. ETKİNLİK: Soruları şiire göre cevaplayınız.

1) Ağacı kim sevmiştir?
Cevap: Ağacı çocuk sevmiştir.


2) Ağacın dudakları olsaydı ne yapardı?
Cevap: Ağacın dudakları olsaydı çocuğu saçlarından öperdi.


3) Çocuğun çiçekleri olsaydı nasıl davranırdı?
Cevap: Çocuğun çiçekleri olsaydı her kış çiçekleri ağaca verirdi.


4) Ağacın ayakları olsaydı nereye giderdi?
Cevap: Ağacın ayakları olsaydı çocukla birlikte giderdi.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 228 Cevapları MEB Yayınları

3. ETKİNLİK:Dinlediğiniz şiirin konusunu ve ana duygusunu belirleyiniz.

Şiirin konusu: ağaçtır.
Şiirin ana duygusu: çocuk ile ağaç arasındaki sevgidir.


4. ETKİNLİK: Dinlediğiniz şiire uygun iki başlık bulunuz.
Cevap: Çocuk ve Ağaç, Çocuk ile ağacın sevgisi

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 229 Cevapları MEB Yayınları

6. ETKİNLİK: Verilen metinde koyu renkle yazılan kelimelere dikkat ediniz. Hikâyeyi tamamlarken varlıkların niteliklerini belirleyen kelimeleri kullanmaya özen gösteriniz.
Cevap:  bir kovuk gördü. Kovuğun içine elini soktu ancak içeride bulunan arı yuvasındaki arı çocuğun elini soktu. Çocuğun çok canı yanmıştı. Hemen anne ve babasının yanına gitti. Çocuk ailesine olayları anlattı. Kovukta arı yuvasının olabileceğini düşünemeyen çocuk bir daha her kovuğa elini sokmaması gerektiğini öğrendi. 

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 4 Kayıtlı Üye
  • 278 Konu
  • 97 Cevap
  • Son Üye: Ahmet
Kitap Cevapları