Enes Bakır

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 218-219-220-221-222-223-224-225. Sayfa Cevapları – MEB Yayınları

Bu konu Enes Bakır tarafından 6 ay önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Enes Bakır
Enes Bakır
Uzman Yazar
Üyelik Zamanı: 9 ay önce
Konu Sayısı: 174
Yanıt Sayısı: 0
6 Ocak 2020, 4:53

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 218-219-220-221-222-223-224-225. Cevapları | Geceyi Sevmeyen Çocuk

Konu içerisinde yer alan mavi renkli orta başlıklar sayfaları göstermektedir. Kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar ise soruların cevaplarını gösterir.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 218 Cevapları MEB Yayınları Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Uyumak neden önemlidir?
Cevap: Özellikle çocukların gelişimi ve büyümesi için önemlidir.
2. Uyumadan önce neler yaparsınız?
Cevap: Uyumadan önce dişlerimi fırçalar ve yatağıma girip kitap okurum ve bir süre sonra uykuya dalarım.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 220 Cevapları MEB Yayınları Cevapları

1. ETKİNLİK: Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.
Cevap:
masal: Genellikle halktan ortaya çıkan içinde hayal ürünleri yer alan anlatılara denir.
uyuyakalmak: Uykusuz ve yorgun iken kendimizi zorlayarak çalışmadan sonra isteksizce uykuya dalmaya denir.
yıldız: Işıklı gök cisimleri dir.


2. ETKİNLİK: Soruları metne göre cevaplayınız.
1) Çocuk neyi hiç sevmiyormuş?
Cevap: Çocuk geceyi hiç sevmiyormuş.


2) Annesi geceyi sevdirmek için çocuğa neyi göstermiş?
Cevap: Annesi geceyi sevdirmek için çocuğa yıldızları göstermiştir.


3) Annesine göre çocuğun büyümesi için ne yapması gerekiyormuş?
Cevap: Annesine göre çocuğun büyümesi için uyuması gerekiyormuş.


4) Çocuk annesiyle hangi arkadaşlarının yıldızlarına bakmış?
Cevap: Çocuk annesiyle Emre, Ercüment, Volkan, Serkan’ın yıldızlarına bakmış.


5) Uyumadan önce annesi çocuğa ne anlatmış?
Cevap: Uyumadan önce annesi çocuğa masal anlatmış.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 221 Cevapları MEB Yayınları Cevapları

3. ETKİNLİK: Masal ve hikâye okumanın çocuklara ne gibi faydaları olabilir? Arkadaşlarınızla tartışınız.
Cevap: Masal ve hikâye okumak çocukların zihnini ve hayal gücünü genişletir.


4. ETKİNLİK: Kütüphane kayıt formunu, yönergelerine uygun olarak doldurunuz.

Cevap: Bu formu kendi bilgileriniz ile doldurunuz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 222 Cevapları MEB Yayınları Cevapları

5. ETKİNLİK: Verilen kelimenin eş anlamlısını bulup örnekteki gibi boyayınız.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 222 Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 223 Cevapları MEB Yayınları Cevapları

6. ETKİNLİK: Verilen ata sözlerindeki zıt (karşıt) anlamlı kelimelerin altlarını çiziniz.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 223 Cevapları MEB Yayınları


7. ETKİNLİK: Verilen metindeki boşlukları uygun noktalama işaretleriyle doldurunuz.
Cevap: 

İki kardeş (,) köy yolunda yürüyorlardı (.) Can (,) telaşla
sesini yükseltti (:)
(-) Köpekler (!) Çoban köpekleri üzerimize geliyor (,)
kaçalım (!)
İki kardeş (,) yakınlarda bulunan bir ağaca çıktılar (.)

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 224 Cevapları MEB Yayınları Cevapları

8. ETKİNLİK: Aşağıdaki görsellerden hareketle kağıdın nasıl elde edildiğini yazınız.
Cevap: 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 224 Cevapları MEB Yayınları

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 4 Kayıtlı Üye
  • 274 Konu
  • 97 Cevap
  • Son Üye: Ahmet
Kitap Cevapları