Enes Bakır

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 212-213-214-215-216-217. Sayfa Cevapları – MEB Yayınları

Bu konu Enes Bakır tarafından 7 ay önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Enes Bakır
Enes Bakır
Uzman Yazar
Üyelik Zamanı: 10 ay önce
Konu Sayısı: 179
Yanıt Sayısı: 0
6 Ocak 2020, 8:53

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 212-213-214-215-216-217. Cevapları | Tüm Dünya Oyunda

Konu içerisinde yer alan mavi renkli orta başlıklar sayfaları göstermektedir. Kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar ise soruların cevaplarını gösterir.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 212 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Sevdiğiniz oyunlar nelerdir?
Cevap: Sakambaç, futbol, yakartop, mendil kapmaca gibi oyunları seviyorum.


2. Okulda hangi oyunları oynarsınız?
Cevap: Saklambaç ve futbol oyunlarını oynuyorum.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 214 Cevapları MEB Yayınları

1. ETKİNLİK: Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

grup: en az iki kişiden oluşan topluluğa denir.
popüler: Çok kişi tarafından tanınmaya denir.
oyuk: Kendiliğinden oluşmuş çukur olan yer.


2. ETKİNLİK: Soruları metne göre cevaplayınız.

1) Kueymada, ülkemizde oynanan hangi oyuna benzemektedir?
Cevap: Kueymada, ülkemizde oynanan yakartop a benzemektedir.


2) Hangi oyun Güney Afrika’da satrancın atası sayılır?
Cevap: Mangala oyunu Güney Afrika’da satrancın atası sayılır.


3) Ülkemizde de oynanan beştaş oyununun Kore’deki ismi nedir?
Cevap: Ülkemizde de oynanan beştaş oyununun Kore’deki ismi gonggi dir.


4) İnek üstünden atlamaca oyunu ülkemizde oynanan hangi oyuna benzemektedir?
Cevap: İnek üstünden atlamaca oyunu ülkemizde oynanan birdirbir oyununa benzemektedir.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 215 Cevapları MEB Yayınları

4. ETKİNLİK: Tabloyu inceleyerek soruları cevaplayınız.

1) En fazla hangi oyun sevilmektedir?
Cevap: Saklambaç


2) En az sevilen oyunu kaç kişi sevmektedir?
Cevap: 5


3) Saklambaç sevenler, ip atlamayı sevenlerden kaç kişi fazladır?
Cevap: 2


4) Sınıfta kaç kişi vardır?
Cevap: 26

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 216 Cevapları MEB Yayınları

5. ETKİNLİK: Büyük harflerin kullanımı ile ilgili yapılan hataları düzelterek cümleleri yeniden yazınız.

Ali’nin ablası izmir’e gidecekmiş.
Cevap: Ali’nin ablası İzmir’e gidecekmiş.


Atatürk mahallesi gül sokak’ta oturuyoruz.
Cevap: Atatürk Mahallesi Gül Sokak’ta oturuyoruz.


Bugün millÎ eğitim bakanlığı açıklama yapacak.
Cevap:Bugün MillÎ Eğitim Bakanlığı açıklama yapacak. 


tbmm bugün toplanıyor.
Cevap: TBBM bugün toplanıyor.


6. ETKİNLİK: Şimdi sıra sizde çocuklar! 3-4 kişilik gruplar oluşturarak bir çocuk oyunu tasarlayınız. Bu oyunun nasıl oynanacağını ve kurallarını yazınız.

Oyunun adı: Topla Kovalamaca
Oyuncu sayısı: 3-4-5-6
Oyunun kuralları: Hep aynı kişileri vurmamak.
Oyun nasıl oynanır: Ebe seçilir ve top onda olur topla vurduğu kişi ebe olur ve böyle ilerler.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 4 Kayıtlı Üye
  • 278 Konu
  • 97 Cevap
  • Son Üye: Ahmet
Kitap Cevapları