Enes Bakır

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 206-207-208-209-210-211. Sayfa Cevapları – MEB Yayınları

Bu konu Enes Bakır tarafından 6 ay önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Enes Bakır
Enes Bakır
Uzman Yazar
Üyelik Zamanı: 9 ay önce
Konu Sayısı: 172
Yanıt Sayısı: 0
28 Aralık 2019, 6:33

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 206-207-208-209-210-211. Cevapları | Dünya Çocuk Bayramı

Konu içerisinde yer alan mavi renkli orta başlıklar sayfaları göstermektedir. Kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar ise soruların cevaplarını gösterir.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 206 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. 23 Nisan ne zamandan beri çocuk bayramı olarak kutlanmaktadır?
Cevap: İlk olarak 1929 yılında kutlanmaya başlamıştır.

2. Okulunuzda 23 Nisan nasıl kutlanmaktadır?
Cevap: Şiir çalışmaları, koro ile şarkı çalışmaları, çeşitli oyunlar ile kutlanmaktadır.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 207 Cevapları MEB Yayınları

1. ETKİNLİK: Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.
Cevap: 

Buluşma: Belirli bir saatte ve yerde bir araya gelme durumuna denir.
cıvıldaşmak: Kuşlardan çıkan ses topluluğuna denir.
konuk: Misafir.


2. ETKİNLİK: Soruları şiire göre cevaplayınız.

1) Dünya çocukları nerede buluşuyor?
Cevap: Ankara da buluşuyorlar.


2) Dünya çocukları her yıl hangi tarihte buluşuyor?
Cevap: 23 nisan’ da buluşuyor.


3) Diğer ülkelerin çocuk bayramı var mıdır?
Cevap: Hayır yoktur.


4) 23 Nisan’da çocukların duyguları nasıldır?
Cevap: İçleri kıpır kıpır sevgi dolu ve mutlu olurlar.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 208 Cevapları MEB Yayınları

3. ETKİNLİK: Şiirin konusunu ve ana duygusunu belirleyiniz.
Cevap: 

Konu: Yirmi üç Nisan Çocuk Bayramı
Ana duygu: Dünyadaki tüm çocukların bir araya gelerek bu bayramı kutlaması.


4. ETKİNLİK: Şiire uygun iki başlık bulunuz.
Cevap: 23 Nisan Bayramı, Dünya Çocuk Buluşması

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 209 Cevapları MEB Yayınları

6. ETKİNLİK: Kelimeleri eş anlamlılarıyla eşleştiriniz.
Cevap: 

  1. abece
  2. sözcük
  3. yanıt
  4. vazife
  5. çağrı
  6. kıt
  7. eylem
  8. hızlı
Konuya Bir Cevap Yazın

  • 4 Kayıtlı Üye
  • 272 Konu
  • 97 Cevap
  • Son Üye: Ahmet
Kitap Cevapları