Enes Bakır

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 195-196-197-198-199. Sayfa Cevapları – MEB Yayınları

Bu konu Enes Bakır tarafından 7 ay önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Enes Bakır
Enes Bakır
Uzman Yazar
Üyelik Zamanı: 10 ay önce
Konu Sayısı: 179
Yanıt Sayısı: 0
27 Aralık 2019, 6:33

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 195-196-197-198-199. Cevapları | BİR ANI

Konu içerisinde yer alan mavi renkli orta başlıklar sayfaları göstermektedir. Kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar ise soruların cevaplarını gösterir.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 195 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

2. Tanıdığınız Türk bilim insanları kimlerdir?
Cevap: Cahid ARF, Aziz SANCAR, Ali KUŞÇU

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 196 Cevapları MEB Yayınları

1. ETKİNLİK: Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.
Cevap:

Bilimsel: Bilimle ilgili anlamına gelmektedir.
Bilim insanı: Bilimsel çalışmalar yapan kişilere denir.
Didinmek: Çabalamak anlamına gelir.


2. ETKİNLİK: Soruları dinlediğiniz metne göre cevaplayınız.
1) Cahit Arf kimdir?
Cevap: Çok yönlü bilim insanlarındandır.


2) Cahit Arf’ın ilgilendiği bilim dalı nedir?
Cevap: Cahit Arf yüksek matematik dalı ile ilgilenmektedir.


3) Cahit Arf pikniği nerede düzenlemiştir?
Cevap: Cahit Arf pikniği evinin bahçesinde düzenlemiştir.


4) Baba, masa lambasını söken çocuğa nasıl davranmıştır?
Cevap: Baba çocuğa çabuk onları topla ve yerine tak. Diyerek bağırmıştır.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 197 Cevapları MEB Yayınları

3. ETKİNLİK: Dinlediğiniz metnin konusunu ve ana fikrini belirleyiniz.
Cevap: 

Metnin konusu: Cahit Arf’ ın bir çocukla ilgili anısıdır.
Metnin ana fikri: Çocukların yaptığı yaramazlıklar dır.


4. ETKİNLİK: Dinlediğiniz metne uygun iki başlık bulunuz.
Cevap:  Geleceğin bilim insanı çocuklar, Marifetli Elleriyle Çocuklar


5. ETKİNLİK: Dinlediğiniz metinle ilgili görüşlerinizi yazınız.
Cevap: Bazı çocuklar küçük yaşta fazla meraklı olurlar. Bu tür çocukların  biraz da olsa meraklarını gidermek için bazı araç gereçler yardımıyla eşyaları parçalara ayırırlar. Biz ise o eşyaları bozduğunu düşünürken onlar için bir araştırmadır.


6. ETKİNLİK: Bilim ve teknolojiyle ilgilenen insanların ortak özellikleri neler olabilir?
Cevap: Teknoloji ve bilimle uğraşan insanlar sabırlı olur, azimli olur ve meraklıdırlar. Bir çalışmadan sonuç alana kadar o çalışmanın peşini bırakmazlar.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 4 Kayıtlı Üye
  • 278 Konu
  • 97 Cevap
  • Son Üye: Ahmet
Kitap Cevapları