Enes Bakır

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 181-182-183-184-185-186-187. Sayfa Cevapları – MEB Yayınları

Bu konu Enes Bakır tarafından 7 ay önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Enes Bakır
Enes Bakır
Uzman Yazar
Üyelik Zamanı: 9 ay önce
Konu Sayısı: 173
Yanıt Sayısı: 0
7 Aralık 2019, 6:00

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 181-182-183-184-185-186-187. Cevapları | BULUŞLAR

Konu içerisinde yer alan mavi renkli orta başlıklar sayfaları göstermektedir. Kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar ise soruların cevaplarını gösterir.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 181 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Tarihteki en önemli buluşlar nelerdir?
Cevap: tekerlek ve telefon en önemli buluşlardan dır.


2. Teknolojinin yararları nelerdir?
Cevap: Ulaşımın ve iletişim kolaylaşması yararlarından dır.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 183 Cevapları MEB Yayınları

1. ETKİNLİK: Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

Cevap:
fabrika: maddeleri işleyip malzeme haline getiren sanayi kuruluşuna denir.
makine: herhangi bir enerjiyi başka enerjiye dönüştürmek veya belli bir işi yapmak için kullanılan karmaşık düzeneklere denir.
teleskop: Uzay gibi uzak yerleri görmek için kullanılan dürbünün gelişmiş haline denir.


2. ETKİNLİK: Soruları metne göre cevaplayınız.
1) Buluş ne demektir?
Cevap: İlk kez bir araç veya eşya gibi şeyler bulmak.


2) Buzdolabı icat edilmeden önce yiyecekler nasıl saklanıyordu?
Cevap: yerde açılan çukurlarda soğuk olacak şekilde saklanıyordu.


3) Tekerlek bulunmadan önce insanlar yüklerini nasıl taşıyordu?
Cevap: Sırtlarında veya hayvanların heybelerinde taşıyorlardı.


4) Hangi amaçlarla televizyon izleriz?
Cevap: Film,dizi veya haber izlemek için izleriz.


5) Teleskop hangi amaçla icat edilmiştir?
Cevap: Uzayı merak ettiğimizde yakından görmek için icat edilmiştir.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 184 Cevapları MEB Yayınları

3. ETKİNLİK: Metne uygun iki başlık bulunuz.
Cevap: İcatlar, Buluşlar iyiki varlar


4. ETKİNLİK: Zıt anlamlı kelimeleri aynı renge boyayınız.3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 184 Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 185 Cevapları MEB Yayınları

5. ETKİNLİK: Buluşlar hayatımızı nasıl etkilemiştir?
Cevap: Hayatımızı kolaylaştırmıştır.


b) Kısa çizginin kullanımına uygun örnek cümleler yazınız.
Cevap: 

  • Ali ve Mert park a giderken beni de çağır-
    dılar.
  • Hatay-Mardin otobüsüne bindim.
  • 15-5=10 ‘ dur

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 186 Cevapları MEB Yayınları

7. ETKİNLİK: Cümlelerdeki yazım yanlışı yapılmış kelimeleri bulup cümlelerin doğrusunu yazınız.

1) Dün ankara’da kar yağdı.
Cevap:Dün Ankara’da kar yağdı.


2) Arkadaşım mektubu ptt ile göndermiş.
Cevap: Arkadaşım mektubu PTT ile göndermiş.


3) Ümit, ayvalık ilçesinde doğmuştur.
Cevap: Ümit, Ayvalık ilçesinde doğmuştur.


4) Ülkemiz asya ve avrupa kıtaları arasında yer alır.
Cevap: Ülkemiz Asya ve Avrupa kıtaları arasında yer alır.


5) Abim, istanbul üniversitesini kazandı.
Cevap: Abim, İstanbul üniversitesini kazandı.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 4 Kayıtlı Üye
  • 273 Konu
  • 97 Cevap
  • Son Üye: Ahmet
Kitap Cevapları