Enes Bakır

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 174-175-176-177-178-179-180. Sayfa Cevapları – MEB Yayınları

Bu konu Enes Bakır tarafından 8 ay önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Enes Bakır
Enes Bakır
Uzman Yazar
Üyelik Zamanı: 10 ay önce
Konu Sayısı: 179
Yanıt Sayısı: 0
6 Aralık 2019, 6:28

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 174-175-176-177-178-179-180. Cevapları | Bilim ve Teknoloji

Konu içerisinde yer alan mavi renkli orta başlıklar sayfaları göstermektedir. Kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar ise soruların cevaplarını gösterir.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 174 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Deprem hakkında neler biliyorsunuz?
Cevap: Doğal afetlerden en tehlikeli olanlarındandır. Çok dikkat edilmesi gerekmektedir.


2. Evinizde depremden önce alınması gereken önlemler neler olabilir?
Cevap: Deprem kiti, deprem anında yapılacakların planlanması ve görev dağılımı olabilir.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 176 Cevapları MEB Yayınları

1. ETKİNLİK: Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.
Cevap:

Deprem: Yer kabuğundaki kırılmalar nedeni ile oluşan yer yüzünü sallama olayına denir.
Gözlem: Bir olayın veya bir nesnenin nitelikleri ile öğrenilmesine denir.
Yanardağ: Yer altıdaki magmaların yer yüzüne çıktıkları üstünde delik olan dağa denir.


2. ETKİNLİK: Soruları metne göre cevaplayınız.
1) İhsan Ketin çocukluğunda nerede yaşamaktadır?
Cevap: İhsan Ketin çocukluğunda Kayseri’de yaşamaktadır.


2) İhsan Ketin ve arkadaşları okul gezisi için nereye gitmişlerdir?
Cevap: İhsan Ketin ve arkadaşları okul gezisi için Erciyes Dağının eteklerine gitmişlerdir.


3) İhsan Ketin hangi alanda araştırma yaparak uzmanlaşmıştır?
Cevap: İhsan Ketin yer kabuğu hareketleri hakkında araştırma yaparak uzmanlaşmıştır. 


4) İhsan Ketin ve araştırma ekibi arazi çalışmalarında neleri incelemiştir?
Cevap: İhsan Ketin ve araştırma ekibi arazi çalışmalarında kırılma, kayma ve çökmeleri  incelemiştir. 


5) İhsan Ketin çalışmaları sonucunda neyin varlığını kanıtlamıştır?
Cevap: İhsan Ketin çalışmaları sonucunda Kuzey Anadolu’da fay hattının varlığını kanıtlamıştır.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 177 Cevapları MEB Yayınları

3. ETKİNLİK: Yetkiniz olsaydı ülke genelinde depremle ilgili hangi önlemleri alırdınız?
Cevap: Yapı inşasında kullanılan yasaklı malzemeler için önlemleri artırırdım.


4. ETKİNLİK: Balonda bulunan eş sesli kelimeleri yuvarlak içine alarak belirleyiniz. Belirlediğiniz eş sesli kelimeleri her iki anlamıyla birer cümlede kullanınız.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 177 Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 178 Cevapları MEB Yayınları

5. ETKİNLİK: Beril ile Arda’ya ait ifadeleri okuyunuz.
a) Hangi çocuğun açıklamalarını daha iyi anladınız? Niçin?
Cevap: Ardanın açıklaması daha dilimize yatkın olduğu için daha iyi anladım.


b) Teknoloji konulu bir yazı yazınız. Yazınızda yabancı dillerden dilimize giren kelimelerin Türkçe karşılıklarını kullanınız.

Cevap: Teknoloji gün geçtikçe hatta saatler geçtikçe yeni şeyler ortaya çıkıyor. Her çıkan telefon kamerası iyileştiriliyor herkes blogger olmuş durumda. Eline her telefonu alan hemen her şeyi kaydediyor selfie çekiyor. Bunlar sosyal medyalarda paylaşılıyor. Herkes daha çok like almanın peşinde her şey bunlara dönüyor zaman geçtikçe.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 179 Cevapları MEB Yayınları

6. ETKİNLİK: Cümleleri açıklamalarına uygun gelen kelimelerle eşleştiriniz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 179 Cevapları MEB Yayınları

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 4 Kayıtlı Üye
  • 278 Konu
  • 97 Cevap
  • Son Üye: Ahmet
Kitap Cevapları