Enes Bakır

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 164-165-166-167-168. Sayfa Cevapları – MEB Yayınları

Bu konu Enes Bakır tarafından 8 ay önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Enes Bakır
Enes Bakır
Uzman Yazar
Üyelik Zamanı: 10 ay önce
Konu Sayısı: 179
Yanıt Sayısı: 0
24 Kasım 2019, 6:27

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 164-165-166-167-168. Cevapları |Konuşmak İsteyen Çocuk

Konu içerisinde yer alan mavi renkli orta başlıklar sayfaları göstermektedir. Kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar ise soruların cevaplarını gösterir.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 164 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. En çok kimlerle iletişim kuruyorsunuz?
Cevap: En çok aile bireylerim ile iletişim kuruyorum.


2. Konuşmadan nasıl iletişim kurabiliriz?
Cevap: Konuşmadan beden dilleri ile iletişim kurabiliriz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 165 Cevapları MEB Yayınları

1. ETKİNLİK: Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.
Cevap: 

Kafes: Kuş gibi küçük hayvanları koymak için yapılan taşıyacağa denir.
Miskin: Çok uyuşuk anlamında kullanılır.
Tıraş: Saçları belirli bir şekil vererek kesmeye denir.

2. ETKİNLİK: Soruları dinlediğiniz metne göre cevaplayınız.

1) Ali annesine ne demiş?
Cevap: Anne anne gel demiştir.


2) Ali babasıyla nerede konuşmuş?
Cevap: Ali babasıyla banyoda konuşmuştur.


3) Karabaş, Ali’nin sorusuna nasıl cevap vermiş?
Cevap: Karabaş ‘Hav Hav ‘ cevabını vermiştir.


4) Ali’yi kim dinlemiş?
Cevap: Aliyi Dedesi dinlemiştir.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 166 Cevapları MEB Yayınları

3. ETKİNLİK: Dinlediğiniz metnin konusunu ve ana fikrini belirleyiniz.
Cevap:

Konusu: Konuşmayı yeni yeni ve yavaş yavaş öğrenmeye çalışan çocuğun etraftakiler ile konuşmaya çalışmasıdır.
Ana fikri: Konuşmayı yeni yeni ve yavaş yavaş öğrenmeye çalışan çocuğa konuşma fırsatını hep vermeliyiz ve elimizden geldikçe konuşmasını ilerletmek için çabalamalıyız.


4. ETKİNLİK: Dinlediğiniz metne iki başlık bulunuz.
Cevap: Alinin Konuşma Çabası, Ali Konuşmayı Öğreniyor


7. ETKİNLİK: İnsanlarla iletişim kurmak neden önemlidir?
Cevap: İnsanlarla iletişim kurmak onlar ile yardımlaşmamıza ve bilgi almamıza yardımcı olur.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 167 Cevapları MEB Yayınları

8. ETKİNLİK: Kendinizi büyüklerinize ifade edebilmek için neler yapabilirsiniz? Düşüncelerinizi aşağıya yazınız.

a) Bu bölüme noktalama işaretlerini kullanmadan yazınızı yazınız.
Cevap: Kendimizi bizden büyüklere ifade edebilmek için konuşuruz konuşamayacak durumdaysak mesajlar e postalar veya beden dili kullanılarak kendimizi ifade edebiliriz

b) Bu bölüme noktalama işaretlerini kullanarak yazdıklarınızı düzenleyiniz.
Cevap: Kendimizi bizden büyüklere ifade edebilmek için konuşuruz. Konuşamayacak durumdaysak mesajlar, e postalar veya beden dili kullanılarak kendimizi ifade edebiliriz.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 4 Kayıtlı Üye
  • 278 Konu
  • 97 Cevap
  • Son Üye: Ahmet
Kitap Cevapları