Enes Bakır

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 157-158-159-160-161-162-163. Sayfa Cevapları – MEB Yayınları

Bu konu Enes Bakır tarafından 8 ay önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Enes Bakır
Enes Bakır
Uzman Yazar
Üyelik Zamanı: 9 ay önce
Konu Sayısı: 172
Yanıt Sayısı: 0
20 Kasım 2019, 6:00

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 157-158-159-160-161-162-163. Cevapları | İnternet Sayesinde İletişim Kuruyorum

Konu içerisinde yer alan mavi renkli orta başlıklar sayfaları göstermektedir. Kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar ise soruların cevaplarını gösterir.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 157 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Hangi iletişim araçlarını kullanarak İnternet girebiliriz?
Cevap: Bilgisayar ve cep telefonlarını kullanarak İnternet girebiliriz.


2. İnternet’in eğitime faydaları nelerdir?
Cevap: İnternet’te birçok eğitici yazı ve video bulunmaktadır bu nedenle faydalıdır.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 159 Cevapları MEB Yayınları

1. ETKİNLİK: Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

bilgisayar: Birçok bilgiyi içinde bulunduran iletişim aracıdır.
İnternet: Her şeyi öğrenebileceğimiz bir kaynaktır.
mesajlaşma: Tanıdığımız kişilerle haberleşmek için kullandığımız araç.

2. ETKİNLİK: Soruları metne göre cevaplayınız.

1) Günümüzde hangi iletişim araçlarını kullanıyoruz?
Cevap: Cep telefonu ve bilgisayar


2) İletişim araçları ile neler yapabiliriz?
Cevap: Bilgi öğrenebilir ve haberleşebiliriz.


3) Elektronik postayı ne için kullanırız?
Cevap: Kolay haberleşmek için kullanırız.


4) İnternet’te sizinle iletişim kurmak isteyen tanımadığınız kişilere karşı nelere dikkat etmelisiniz?
Cevap: İletişim bilgilerini vermemeye ve güvenli olmayan sitelere girmeyip dikkatli olabiliriz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 160 Cevapları MEB Yayınları

3. ETKİNLİK: İnternet’in yararları ve zararları nelerdir? Arkadaşlarınızla tartışınız. Tartışma sırasında arkadaşlarınızın sözünü kesmemeye ve onları saygıyla dinlemeye özen gösteriniz.
Cevap: İnternet’in yararları oradan bilmediğimiz şeyleri kolayca öğrenebiliriz. Zararları ise yasaklı sitelere girip kendimize veya çevremizdekilere zarar verebiliriz.


4. ETKİNLİK: Elektronik postayı okuyunuz. Elektronik postanın içeriğini konu bölümüne yazarak belirtiniz.
Cevap:
Konu: Kitaplar İçin Teşekkür Metni.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 161 Cevapları MEB Yayınları

5. ETKİNLİK: İnterneti hangi amaçlar için kullanıyorsunuz? Yazınız.
Cevap: İnterneti genellikle ders yapmak ve bilmediğim şeyleri araştırmak için kullanıyorum.


6. ETKİNLİK: Kelimelerin eş anlamlısını bulup örnekteki gibi bir cümle içinde kullanınız.
Cevap: 
3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 161 Cevapları MEB Yayınları

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 4 Kayıtlı Üye
  • 272 Konu
  • 97 Cevap
  • Son Üye: Ahmet
Kitap Cevapları