3. Sınıf Türkçe

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 139-140. Sayfa Cevapları Gizem Yayıncılık

3.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 139-140. Sayfa Cevapları Gizem Yayıncılık 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerine özel olarak hazırlanan ve içerisinde 5. Temada Öğrendiklerimizi Değerlendirelim konusunun da bulunduğu 3. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 139-140 cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi bizlere yorumlardan bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 139-140. Sayfa Cevapları Gizem Yayıncılık

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Gizem Yayıncılık Sayfa 139-140. Cevapları 5. Temada Öğrendiklerimizi Değerlendirelim

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 139 Gizem Yayıncılık

A) Aşağıdaki soruları metne göre cevaplayınız.

1. Aşağıdakilerden hangisi metnin konusu olabilir?
Cevap: Ay


2. Ay’ı bütün olarak ne zaman görebiliriz?
Cevap: Dolunay vaktinde


3. Aşağıdakilerden hangisi Ay ile Dünya’nın benzer özelliği değildir?
Cevap: Işığını Güneş’ten alıyor olmaları


4. Okuduğunuz metni özetleyiniz.
Cevap: Ay, Güneş’ten aldığı ışığı yansıttığı için onu görebilmekteyiz. Güneş gibi doğası gereği ışık saçamaz. Güneşten alır ve etrafa saçar. Ay’ı tam gördüğümüz zamanlar ise dolunay zamanıdır. Sürekli olarak Dünya’nın çevresinde dönmektedir ve Güneş ile Dünya arasına geçtiği zaman dolunay zamanıdır.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 140 Gizem Yayıncılık

B) Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.
Cevap:

(D) Dünya, üzerinde canlıların yaşadığını bildiğimiz tek gezegendir.

(Y) Dünya, Güneş’e en yakın olan gezegendir.

(Y) Ay, gökyüzünde her zaman aynı şekilde görülür.

(D) Güneş sisteminde Dünya ile birlikte sekiz gezegen vardır.

(Y) Yaz mevsiminde havalar soğur, ağaçlar yapraklarını döker.

(D) Güneş, Dünya’ya en yakın olan yıldızdır.

(Y) Ay, Dünya’mızın ısı ve ışık kaynağıdır.

(D) Ülkemizde bilimsel yollarla hava tahmini yapan kurum “Meteoroloji Genel Müdürlüğü” dür.


C) Aşağıdaki grafikte Ankara, İstanbul ve Adana illerimizin bazı aylardaki sıcaklık ortalamaları verilmiştir. Grafiği inceleyerek soruları cevaplayınız.

1) Grafiğe göre en sıcak ilimiz hangisidir?
Cevap: Adana


2) En yüksek sıcaklık hangi ayda, hangi ilimizde görülmüştür?
Cevap: Temmuz — Adana


3) İstanbul’da görülen en düşük sıcaklık kaç derecedir?
Cevap: 6 ºC


4) En düşük sıcaklık hangi ayda, hangi ilimizde görülmüştür?
Cevap: Ocak — Ankara

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu