3. Sınıf Türkçe

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 110-111-112. Sayfa Cevapları Gizem Yayıncılık

3.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 110-111-112. Sayfa Cevapları Gizem Yayıncılık 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Benimle Yaşıt Dedem Metni Cevapları konusunun da bulunduğu 3. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 110-111-112 cevapları konusunu paylaştık. Konuyla ilgili görüş ve önerilerinizi bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 110-111-112. Sayfa Cevapları Gizem Yayıncılık

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Gizem Yayıncılık Sayfa 110-111-112. Cevapları Benimle Yaşıt Dedem


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 110 Gizem Yayıncılık

1. ETKİNLİK: ÖĞRENMEDEN ÖNCE

Aşağıdaki bulmacaya gizlenmiş akrabalık adlarını bularak işaretleyelim.
Cevap:
3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 110 Gizem Yayıncılık


2. ETKİNLİK: DİNLEYELİM

“Benimle Yaşıt Dedem” şiirini dikkatle dinleyelim. Dinlerken şiirin eksik bırakılan bölümlerini tamamlayalım.
Cevap:
3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 110 Gizem Yayıncılık23


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 111 Gizem Yayıncılık

3. ETKİNLİK: KELİME ÇALIŞALIM

Aşağıdaki kelimelerin anlamlarını önce tahmin edelim. Sonra Türkçe Sözlükten bularak yazalım. Bu kelimeleri birer cümlede kullanalım.
Cevap: 

KOMİK
Tahminim: Şakalar yapan, güldüren kişi.
Sözlükteki Anlamı: Gülme isteği uyandıran, güldürücü.
Cümlem: Babam çok komik bir adamdır.

MASAL
Tahminim: Hayal ürünü olan yazılar.
Sözlükteki Anlamı: Düş ürünü olan bir tür öykü.
Cümlem: Dedemin masalları hala kulaklarımda.


4. ETKİNLİK: ANLAYALIM

a. Şiirle ilgili iki soru hazırlayarak sıra arkadaşımıza soralım. Soruları ve arkadaşımızın cevaplarını noktalı yerlere yazalım.
Cevap: 

1. Soru: Şair şiirde kimden bahsetmektedir?
Cevap: Şair şiirde dedesinden bahsetmektedir.


2.Soru: Dedenin saçları var mıdır?
Cevap: Dedenin saçları yoktur.


b. Şairin dedesiyle kendi dedemizi karşılaştıralım. Benzer ve farklı yönlerini yazalım.
Cevap: 

Benzer Yönleri: Şairin dedesi ve benim dedemin de gözleri yumuk ve eğlenceli kişilerdir.
Farklı Yönleri: Benim dedemin saçları vardır.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 112 Gizem Yayıncılık

5. ETKİNLİK: SÖZ VARLIĞIM

Cümlelerdeki boş bırakılan yerleri uygun kelimelerle tamamlayalım.
Cevap:
3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 112 Gizem Yayıncılık


6. ETKİNLİK: KONUŞALIM

Aile bireylerimizle oynadığımız oyunlardan birini tanıtalım ve arkadaşlarımızla bu oyunu oynayalım.
Cevap:

Hımbıl Oyunu: Kağıtlara eşit sayılarda meyve isimleri yazılır ve küçük küçük kesilir. Görünmeyecek şekilde katlanır. Ortaya dağıtılır, herkes eşit sayıda kağıt alır ve il kim bütün meyveleri toplarsa elini hımbıl diyerek ortaya koyar. 


7. ETKİNLİK: YAZALIM

Aile bireylerimizden birini kısaca tanıtalım.
Cevap: Annemin adı Serpil. 42 yaşındadır. Ortaokul mezunu ve ev hanımıdır. Aslen Mardin’in Kaya üstü köyündendir. 


8. ETKİNLİK: ÖĞRENDİKTEN SONRA

Aşağıdaki soruların cevaplarını söyleyelim.

• Evinizde kimlerle birlikte yaşıyorsunuz?
Cevap: Evimizde annem, babam, ben ve kardeşlerim ile birlikte yaşıyoruz.


• Onlarla neleri paylaşıyorsunuz?
Cevap: Ailemle bütün sorunlarımı, sıkıntılarımı, iyi ve kötü anlarımı paylaşıyorum.


• Ailenizi farklı ve özel yapan nedir?
Cevap: Ailemi farklı ve özel yapan birbirimize olan bağlılığımızdır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu