3. Sınıf Matematik

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 180-181-183-186-187. Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 180-181-183-186-187. Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerine özel olarak hazırladığımız ve içerisinde Zaman Ölçüleri Arasındaki İlişki ve Zaman Problemleri konusunun da bulunduğu 3. sınıf matematik ders kitabı sayfa 180-181-183-186-187 cevapları konusunu paylaştık. Cevaplar ile ilgili fikir, görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 180-181-183-186-187. Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 179-180-181–182-183. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Zaman Ölçüleri Arasındaki İlişki ve Zaman Problemleri

Zaman Ölçme


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 180 Cevapları MEB Yayınları

1. Bir dakikada yapabileceğimiz işleri düşünelim. Yazalım.
Cevap: 1 dakikada ayakkabımızı giyebilir, saçımızı tarayabilir, evden çıkabiliriz.

3. Bir yılda hayatınızda neler değişir? Düşünüp yazalım.
Cevap: Bir yılda yeni bir yaşa giriyoruz. Boyumuz uzuyor, saçlarımız uzuyor, bir üst sınıfa geçiyoruz.


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 181 Cevapları MEB Yayınları

5. Reyhan ile Mustafa, tiyatro seyretmeyi çok seviyor. Bu yüzden daha uzun sürecek tiyatro gösterisini izlemek istiyorlar. Bu konuda onlara yardımcı olalım.
Cevap:

Karagöz ve Hacivat, 14.15’te başlayıp 15.25’te bittiğine göre 70 dakika sürer.
Nasrettin Hoca, 14.30’da başlayıp 15.55‘te bittiğine göre 85 dakika sürer.
Reyhan ile Mustafa, Nasrettin Hoca izlemeye gitmeliler. Çünkü Nasrettin Hoca
tiyatro gösterisi daha uzun sürüyor.


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 183 Cevapları MEB Yayınları

1. Akşama misafir geleceği için ailece hazırlık yaptık. 11.25’te annem cam silmeye başladı. Annemin işi bittiğinde 12.15 olmuştu. Babam 11.35’te yerleri süpürmeye başladı. Babamın işi bittiğinde saat 12.30 olmuştu. Babam işini bitirdiğinde ben ve kardeşim oyuncaklarımızı toplamaya başladık. İşimiz bittiğinde saat 13.05 idi. Yaptığımız işlerin sürelerini hesaplayınız.
Cevap:

Annemin cam silme süresi: 50 dakika
Babamın yerleri süpürme süresi: 55 dakika
Oyuncak toplama süremiz: 35 dakika
En uzun sürede yapılan iş: Babanın yerleri süpürmesi
En kısa sürede yapılan iş: Oyuncak toplamak

2. Kerem, Türker, Gizem ve Ada’nın yüzdükleri saatler aşağıdaki tabloda verilmiştir. Gün içinde kaç dakika yüzdüklerini hesaplayınız. Hangisinin en uzun süre, hangisinin en kısa süre yüzdüğünü yazınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 183 Cevapları MEB Yayınları

3. Aşağıda verilen bilgilere göre maçların sürelerini hesaplayınız. Hangisinin en uzun süre oynandığını bulunuz
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 183 Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 186 Cevapları MEB Yayınları

1. Bir günde 9 saat uyuyan Serkan, iki haftada toplam kaç saat uyur?
Cevap:
1 Hafta → 7 gün
2 Hafta → 14 gün
14 x 9 = 126 saat uyur.

2. Şule saat 16.10’da ders çalışmaya başlar. 45 dk. ders çalışır. Şule’nin dersi saat kaçta bitmiştir?
Cevap: 16:10 + 00:45 = 16:55’e bitmiştir.

3. Sıla, 13.00 ile 15.00 arasında parkta oynamak için annesinden izin alıyor. Sıla’nın parkta oynamak için ne kadar süresi vardır?
Cevap: 15:00 – 13:00 = 2 saat süresi vardır.

4. İbrahim, saat 11.00’de satranç oynamaya başlamıştır. 65 dakika satranç oynamıştır. İbrahim satranç oynamayı bıraktığında saat kaçı gösterir?
Cevap:

65 dakika → 1 saat 5 dakikadır
11:00 + 01:05 = 12:05’i gösterir.


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 187 Cevapları MEB Yayınları

5. 14.40’ta kalkan uçak, 70 dakikada Samsun’a iniyor. Uçak Samsun’a indiğinde saat kaçı gösterir?
Cevap:

70 dakika → 1 saat 10 dakika
14:40 + 01:10 = 15: 50’yi gösterir.


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 187 Cevapları MEB Yayınları

Yukarıdaki tabloda Nisa’nın bir günlük çalışma planı verilmiştir. Aşağıdaki soruları tabloya göre cevaplayınız.

6.Nisa’nın bir haftada okulda geçirdiği zaman kaç saattir?
Cevap:

1 Hafta → 7 gün
15:00 – 09:00 = 6 saat
6 x 7 = 42 saat geçirir.

7. Nisa’nın ödev yapmak için kullandığı zaman, dinlenmeye ayırdığı zamandan kaç dakika fazladır?
Cevap:

Ödev yaptığı zaman → 18:00 – 16:30 = 1 saat 30 dakika
Dinlenme → 16:30 – 15:45 = 45 dakika
1 saat 30 dakika → 60 + 30 = 90 dakika
90 – 45 = 45 dakika fazladır.

8. Nisa’nın okula gidiş için geçirdiği zaman, bir ayda toplam kaç dakika eder?
Cevap:

Okula gidiş → 09:00 -08:45 = 15 dakika
1 Ay → 30 gün
30 x 15 = 450 dakika eder.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu