Betül

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 95-96-97-98. Sayfa Cevapları TUNA Yayınları

Bu konu Betül tarafından 2 gün önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Betül
Betül
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 1 hafta önce
Konu Sayısı: 52
Yanıt Sayısı: 0
Güncelleme: 12 Ekim 2021, 15:26

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 95-96-97-98. Sayfa Cevapları TUNA Yayınları 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 3. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 95-96-97 ve 98’deki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere Yorumlar kısmından yazarak bildirebilirsiniz. 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 95-96-97-98. Sayfa Cevapları TUNA Yayınları konusunda Çarpma İşleminin Kat Anlamı konusunu işledik.

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı TUNA Yayıncılık Sayfa 95-96-97-98. Cevapları Çarpma İşleminin Kat Anlamı


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 96 TUNA Yayınları

1. 8 katlı bir apartmanın her katında 4 daire vardır. Apartmanda toplam kaç daire olduğunu tekrarlı toplama ve çarpma işlemi yaparak iki farklı yoldan bulunuz.
Cevap: 8 x 4=32
4+4+4+4+4+4+4+4=32

2. 5’ten başlayarak 50’ye kadar beşer beşer sayınız. Saydığınız sayıları kullanarak çarpım tablosu oluşturunuz.
Cevap:

5 x 1=5 
5 x 2=10
5 x 3=15
5 x 4=20
5 x 5=25
5 x 6=30
5 x 7=35
5 x 8=40
5 x 9=45
5 x 10=50


3.Tabaklardaki toplam çilek sayısını çarpma işlemi yaparak bulunuz.
Cevap: 7 x 4= 28

4. Her hafta kumbarasına 15 TL atan Özer, 5 haftada kaç lira biriktirir?
Cevap : 15 x 5=75

5. Demet, 15 kitabını 3 rafa, her rafta eşit sayıda kitap olacak şekilde dizdi. Demet, her rafa kaç kitap dizmiştir?
Cevap: 15/3=5

6. Aşağıdaki işlemde noktalı yerlere doğru ifadeleri yazınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 96 TUNA Yayınları

7. Remzi Öğretmen, 36 öğrencisini dörderli gruplara ayırdı. Öğrenciler dörder kişilik kaç gruba ayrılmıştır?
Cevap: 36/4=9

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 98 TUNA Yayınları

1. “Merve’nin iki kartonu var. Hakan ise Merve’nin karton sayısının 5 katı kadar kartona sahiptir. Hakan’ın kaç kartonu vardır?”
Cevap: 5 x 2=10

Aşağıdaki çalışmaları verilen soruya göre yapınız.

a) Bu problemin çözümünde ikişer kartondan oluşan 5 gruptan söz edilebilir mi? Açıklayınız.
Cevap: 2+2+2+2+2=10 olarak 5 gruptan söz edilebilir.

b) Bu problem iki gruptan oluşan kartonlarla mı ilgilidir? Açıklayınız.
Cevap:  Evet iki gruptan oluşan kartonlarla ilgilidir.

c) Bu problemde “beş katı kadar” iki grup arasındaki ilişkiyi ifade etmek için kullanılabilir mi? Açıklayınız.
Cevap: Evet kullanılabilir  5 katı kadarla diğer grubun sayısı bulunur.


2. “Serpil 10 yaşındadır. Serpil’in babasının yaşı, Serpil’in yaşının 3 katı kadardır. Serpil’in babası kaç yaşındadır?”
Yukarıdaki problemin çözümünde Serpil’in babasının yaşını bulmak için hangi işlemi yapmak gerekir?
Cevap: 10 x 3=30  çarpma işlemi yapılır.

3. 5 x 7 = 35 ifadesini “Yedinin beş katı, otuz beşe eşittir.” şeklinde okuyabilir miyiz? Açıklayınız.
Cevap: Evet okuyabiliriz. Anlatımın kolay yolu budur.

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 95-96-97-98. Sayfa Cevapları TUNA Yayınları 2021-2022

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 91-92-93-94. Sayfa Cevapları TUNA Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 4 Kayıtlı Üye
  • 332 Konu
  • 116 Cevap
  • Son Üye: Enes Bakır
Kitap Cevapları