Betül

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 91-92-93-94. Sayfa Cevapları TUNA Yayınları

Bu konu Betül tarafından 2 gün önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Betül
Betül
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 1 hafta önce
Konu Sayısı: 52
Yanıt Sayısı: 0
Güncelleme: 12 Ekim 2021, 15:16

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 91-92-93-94. Sayfa Cevapları TUNA Yayınları 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusu içerisinde 3. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 91-92-93 ve 94’teki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere Yorumlar kısmından yazarak bildirebilirsiniz. 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 91-92-93-94. Sayfa Cevapları TUNA Yayınları konusunda 2. Ünite Değerlendirme Çalışmaları konusunu cevapladık.

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı TUNA Yayıncılık Sayfa 91-92-93-94. Cevapları 2. Ünite Değerlendirme Çalışmaları


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 91  TUNA Yayınları

1. Aşağıdaki toplama işlemlerinin sonuçlarını farklı stratejiler kullanarak tahmin ediniz. Tahmininizi işlem sonucuyla karşılaştırınız.
Cevap:

a. 81 + 47 =128
b. 156 + 202=358
c. 608 + 153=761

2. Aşağıda verilen işlemlerin sonucunu zihinden bulunuz.
Cevap:

a. 70 + 20=90

b. 48 + 13=61

c. 54 + 26=80

ç. 678 + 4=682

d. 719 + 5=724

e. 820 + 6=826

f. 600 + 80=680

g. 400 + 50=450

ğ. 700 + 90=790


3. Sercan, ağacın dallarındaki kuşları saydı. Ağacın dallarında 4 kuş vardı. Kaç kuş daha konarsa ağacın dallarında 100 kuş olur?
Cevap: B. 96


4. Aşağıdaki toplama işlemlerinde verilmeyen toplananları bulunuz.
Cevap:

a.32
b.19
c.10
ç.2
d.20
e.100


5. Aşağıdaki toplama işlemlerinde verilmeyen rakamları bulunuz.
Cevap:

a.1
b.4
c.8

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 92  TUNA Yayınları

6. Atık pil toplama kampanyasında 3 A sınıfı öğrencileri 98 pil topladı. 3/B sınıfı öğrencileri de 3/A sınıfı öğrencilerinin topladığı pil sayısından 4 fazla pil topladı. Bu iki sınıftaki öğrencilerin topladığı pil sayısı kaçtır?
Cevap:  C. 200


7. Bir müzede 25 kişi vardı. Bu müzeye 40 öğrenci ve 5 öğretmenin olduğu bir grup geldi. Müzede kaç kişi oldu?
Cevap: B. 70


8. Bir çiftlikteki ineklerin sayısı 175’tir. Bu çiftlikteki koyunların sayısı ineklerin sayısından 30 fazladır. Bu çiftlikteki inek ve koyunların sayıları toplamı kaçtır?
Cevap: C. 380


9. “Bir parkta 11 erkek çocuk vardır. Bu parktaki kız çocuklarının sayısı erkek çocuklarının sayısından 3 fazladır.”Yukarıdaki bilgileri kullanarak toplama işlemi gerektiren bir problem kurunuz.
Cevap: Parkta toplamda kaç kişi vardır?

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 93  TUNA Yayınları

10. Aşağıda verilen işlemlerin sonuçlarını tahmin ediniz. Tahmininiz ile işlem sonucunu karşılaştırınız.
Cevap:

a. 89 – 32=57
b. 171 – 38=133
c. 594 – 216=378


11. Hulusi, 53 soru çözdü. Bunların 11’i matematik, 13’ü İngilizce ve geriye kalanları ise Türkçe sorusudur. Hulusi, kaç Türkçe sorusu çözmüştür?
Cevap: A. 29


12. Seher, harçlıklarından 110 TL biriktirdi. Dedesi Seher’e 30 TL verdi. Seher 16 TL’ye kitap ve 7 TL’ye defter aldı. Seher’in kaç lirası kaldı?
Cevap: B. 117 


13.Yukarıdaki şekil grafiğine göre aşağıdaki cümlelerin başındaki kutucuklara doğru olanlar için “D”, yanlış olanlar için “Y” yazınız. 

a.(..D..) Hafta sonu etkinlik yapan öğrencilerin sayısı, diğer günlere göre daha fazladır.

b.(..D..) Pazartesi ve salı günü etkinlik yapan öğrenci yoktur.

c. (..D..) Öğrenciler, en çok cumartesi günleri etkinliklere katılmaktadır.

ç.(..Y..) Pazar günü etkinlik yapan 12 öğrenci vardır.


14. Satılan simit ve ayranların sayısının toplamı kaçtır?
Cevap: C. 80


15. Kaç tane içecek satılmıştır?
Cevap: B. 90


16. Satılan tost sayısı, simit sayısından kaç eksiktir?
Cevap: A. 10


17. Grafikte verilen bilgileri kullanarak toplama ve çıkarma işlemleri gerektiren bir problem kurunuz.
Cevap: Simit yiyenlerle ayran içenlerin sayısının toplamı  tost ve su içenlerin sayısından  ne kadar azdır?


18. Reyhan, çiçek almak için gittiği çiçekçiye hafta sonu en çok sattığı üç çiçeğin sayısını sormuş ve yandaki tabloyu oluşturmuştur. Aşağıdaki soruları tabloya göre cevaplayınız.

a. Menekşe tercih edenlerin sayısı kaçtır?
Cevap: B. 50

b. Karanfil tercih edenlerin sayısı kaçtır?
Cevap: A. 40

c. En çok tercih edilen çiçek hangisidir? 
Cevap:  En çok tercih edilen çiçek güldür.

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 91-92-93-94. Sayfa Cevapları TUNA Yayınları 2021-2022

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 87-88-89-90. Sayfa Cevapları TUNA Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 4 Kayıtlı Üye
  • 332 Konu
  • 116 Cevap
  • Son Üye: Enes Bakır
Kitap Cevapları