Betül

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 60-61-62. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi

Bu konu Betül tarafından 1 ay önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Betül
Betül
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 2 ay önce
Konu Sayısı: 85
Yanıt Sayısı: 0
Güncelleme: 18 Kasım 2021, 0:34

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 60-61-62. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi” 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusu içerisinde 3. Sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabilecekleri konular arasında bulunmuş olan 3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 60-61 ve 62’deki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz. 3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 60-61-62. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi konusu içerisinde Öğrendiklerimizi Değerlendirelim başlıklı konuları cevapladık.

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Anka Yayınevi Sayfa 60-61-62. Cevapları Öğrendiklerimizi Değerlendirelim


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 60 Anka Yayınevi

ÖĞRENDİKLERİMİZİ DEĞERLENDİRELİM
A. Aşağıdaki bilgilerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazalım.

Cevap:
(..D..) 1. Duraktaki yolcuyu almak için otobüs şoförü yavaşlama hareketi yapar.
(..Y..) 2. Hareket eden oyuncak bir arabayı durdurmak için hareket yönünde iteriz.
(..Y..) 3. Her hareketi elimizle durdururuz.
(..D..) 4. Pencereyi açarken çekme kuvveti uygularız.
(..D..) 5. Varlıkları hareket ettiren etkiye kuvvet denir.

B. Aşağıdaki ifadelerde boş bırakılan yerlere, verilen sözcüklerden uygun olanları yazalım.

1. Bir varlığın başka bir varlığa göre yer değiştirmesine …yön değiştirme… denir.

2. Kendine doğru gelen tenis topuna vuran sporcu, topa …hızlanma… hareketi yaptırır.

3. Tekerlek, ….dönme… hareketi yapar.

4. Aşağıdan yukarı doğru atılan top, …yavaşlama… hareketi yapar.

5. Varlıkları hareket ettirmek ya da durdurmak için uyguladığımız kuvvetleri …itme… ve …çekme… olarak niteleriz.

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 61 Anka Yayınevi

C. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru cevabını işaretleyelim.

1. Salıncağa binen Bahar aşağıdaki hareketlerden hangisini yapar?
Cevap: C. Sallanma

2. Topaç çeviren bir çocuk, topaca aşağıdaki hareketlerden hangisini yaptırmıştır?
Cevap: A. Dönme

3. Aşağıdakilerden hangisi yavaşlama hareketidir?
Cevap: B. Yukarıya doğru fırlatılan taşın hareketi

4. Aşağıdakilerden hangisi hızlanma hareketidir?
Cevap: A. Duraktan kalkan otobüsün hareketi 

5. Hangisi, kuvvetin neden olduğu bir etki değildir?
Cevap: B. Erime

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 62 Anka Yayınevi

6. Aşağıda verilen taşıtlardan hangisi en hızlıdır?
Cevap: B. Uçak

7. Aşağıda verilen durumlardan hangisi doğru bir davranış değildir?
Cevap: C. Hareket eden vantilatörü elle durdurmak 

8. Aşağıda verilen görsellerden hangisinde itme kuvveti vardır?
Cevap: A.

9. Trafikte kırmızı ışıkta duran bir sürücü, yeşil ışık yandığında arabasıyla aşağıdaki hareketlerden hangisini gerçekleştirir?
Cevap: B. Hızlanma

10. Aşağıda, kuvvetle ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: C. Hareket eden pervaneye dokunulabilir.


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 60-61-62. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi

Ortaokula alışma sürecinde olan ve tam olarak ilkokul öğreniminin ortasında bulunan 3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 60-61-62. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi konusu içerisinde öğrencilerimizin ihtiyaç duyduğu Öğrendiklerimizi Değerlendirelim başlıklı çalışmaların cevaplarını paylaştık.

Konuya Bir Cevap Yazın

2021-2022 Ders ve Çalışma Kitapları TIKLA!
  • 4 Kayıtlı Üye
  • 361 Konu
  • 116 Cevap
  • Son Üye: Enes Bakır
Kitap Cevapları