Enes Bakır

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı 136-137-138-139-140. Sayfa Cevapları – Beşgen Yayıncılık

Bu konu Enes Bakır tarafından 8 ay önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Enes Bakır
Enes Bakır
Uzman Yazar
Üyelik Zamanı: 9 ay önce
Konu Sayısı: 172
Yanıt Sayısı: 0
23 Kasım 2019, 6:23

2. Sınıf Hayat Bilgisi Beşgen Yayıncılık Sayfa 136-137-138-139-140. Cevapları | Acil Durumlarda

Konu içerisinde yer alan mavi renkli orta başlıklar sayfaları göstermektedir. Kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar ise soruların cevaplarını gösterir.


2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 136 Cevapları Beşgen Yayıncılık

Yaşayabileceğiniz acil durumlar nelerdir? Acil durumlarda yardım alabileceğiniz kurumlar hangileridir?
Cevap: Kaza yapabiliriz. Hastanelerden yardım alabiliriz.

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 137 Cevapları Beşgen Yayıncılık

Hangi acil durumlarda, hangi kişi veya kurumlardan yardım istersiniz?
Cevap: Yangın anında İtfaiyeden, Kaza anında hastane gibi yerlerden yardım alabiliriz.

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 138 Cevapları Beşgen Yayıncılık

-Aile büyüklerinizin, yakın çevrenizdeki kişilerin telefon numaralarını biliyor musunuz Bilmiyorsanız öğreniniz.
Cevap: Evet acil durumlarda arayabileceğim kişilerin numaraları biliyorum.
-Hangi durumlarda bu kişileri telefonla arayarak yardım isteyebileceğinizi söyleyiniz.
Cevap: Zor durumda kaldığımızda ve acil durumlarda yardım isteyebiliriz.


Aşağıdaki resimlerde neler görüyorsunuz? Bu durumlarda hangi acil telefon numaraları aranmıştır? Noktalı yerlere yazınız.
Cevap: Resimlerde 3 ayrı acil durum söz konusudur. İlk durumda yani yangın anında 110 numarasını arayarak yardım alabiliriz. İkinci durumda kaza anında 112 yani ambulans numarasını arayarak yardım alabiliriz. Üçüncü durumda hırsızlık anında 155 polis ve 156 jandarma numaralarını arayarak yardım alabiliriz.

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 139 Cevapları Beşgen Yayıncılık

Aşağıdaki resimlerde neler görüyorsunuz? Hangi acil durumlarda AFAD’a ait acil telefon numarasının aranabileceğini söyleyiniz.
Cevap: Deprem ve sel anındaki görüntüler verilmiştir. Doğal afet durumlarında arayabiliriz.

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 140 Cevapları Beşgen Yayıncılık

Aşağıdaki soruların doğru yanıtlarını yazınız.

1. Yanan bir bina gördüğümüzde hangi acil telefon numarasını ararız?
Cevap: 110


2. Aniden oluşan hastalıklar ve ciddi yaralanmalarda hangi acil telefon numarasını ararız?
Cevap: 112


3. Şehir merkezindeki evimize hırsız girdiğini fark edersek hangi acil telefon numarasını ararız?
Cevap: 155


4. Köy yolunda trafiği engelleyen terk edilmiş bir araç görürsek hangi acil telefon numarasını ararız?
Cevap: 156


5. Sel nedeniyle evimizde mahsur kalırsak aramamız gereken acil telefon numarası hangisidir?
Cevap: 122


6. Engellilerin ve yaşlıların sorunlarıyla ilgili olarak arayabileceğimiz acil telefon numarası hangisidir?
Cevap: 183


7. Resimdeki yaralı hangi acil telefon numarasını arıyor olabilir?
Cevap: 112

Konuya Bir Cevap Yazın

İlgili Diğer Konular
  • 4 Kayıtlı Üye
  • 272 Konu
  • 97 Cevap
  • Son Üye: Ahmet
Kitap Cevapları